El-varme | Opvarmning


Få dit energitilskud her

Udfyld formularen. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og fortæller dig, hvad du kan få i tilskud til din energiforbedring.

Det er helt uforpligtende.  
 
 
 

FÅ OP TIL 3 TILBUD PÅ DIN EL VARME

Energibolig.dk har et landsdækkede netværk af leverandører inden for energi- & indeklimarenovering. Få op til 3 seriøse og uforpligtende tilbud fra kompetente og garantidækkede leverandører.

 

indhent-gratis-tilbud

Varmepumpe

PDFUdskrivEmail

( 6 Stemmer )

solEl-varme

 

El-varme er en dyr fornøjelse

El-varme er den dyreste og mest miljøbelastende form for opvarmning. Du bør derfor overveje at benytte centralvarme i stedet for. På den måde kan du spare 30-60% af varmeudgiften. Der er med andre ord god logik i at se sig om efter alternative opvarmningsformer, som fx. jordvarme, naturgas eller fjernvarme.

 

streg

Nyhed: Afgiftnedsættelser i 2013

For de 100.000 boligejere der har elvarme registreret i Bygnings- og Boligregisteret, er det glædende at afgiften for elvarme er sat ned med 36,8 øre per kWh i 2013. Dvs. en reduktionen på sammenlagt 51,55 øre per kWh, da elopvarmede huse allerede har en reduktion på 14,57 øre per kilowatt-time. Nedsættelsen af afgifterne får elvarme til at blive billigere. For husejere med elvarme er der mulighed for en god besparelse i budgettet. Det forventes at der kan spares mellem 1.500-7.000 kr. på varmeregningen i 2013. Afgiftsnedsættelsen gælder helårshuse med et forbrug på over 4.000 kWh om året.

streg

Læs også: Sådan får du afgiftnedsættelse

Hvad er el-varme?

El-varme er en elradiator, der på udseendet minder om en almindelig radiator. Du kan vælge mellem to forskellige typer elradiatorer. Den ene type er et  varmepanel, hvor højden er omkring 40 cm og længden er afhængig antal Watt. Den anden type er en varmeliste, hvor højden er omkring 20 cm og længden er afhængig af antal Watt. Varmelisterne er typisk en del længere end varmepanelerne.

 

Hvordan fungerer el-varme?

Elradiatoren består af et elektrisk varmelegme, der varmer op til den maksimale temperatur, når den får strøm. Termostatet sørger for, at elradiatoren selv tænder, når der er for koldt, og at den slukker, når temperaturen er opnået. Du skal påregne et elforbrug på min. 100W pr. m2. Har du rum, der er større end du kan få elradiatorer til, så kan du fordele opvarmningen på flere elradiatorer. Du skal også være opmærksom på, at elradiatorer kan have forskellige spændinger. Du skal derfor være sikker på, at dine elradiatorer har den samme spænding som de gamle, hvis du køber nye elradiatorer.

 

Kan det betale sig at skifte el-varmen ud?

Næsten hvilken som helst anden form for opvarmning er billigere end el-varme. Der er derfor god grund til at se sig grunddigt om efter det rigtige alternativ. Men uanset om du vælger jordvarme, oliefyr, naturgas eller fjernvarme vil investeringen være tjent hurtigt hjem. Udover at få en væsentlig billigere varmeregning bidrager du også med et væsentligt mindre CO2-udslip.

 

Spar penge, hvis du bruger el-vandvarmere

Du kan spare mange penge, hvis du sænker temperaturen på varmtvandsbeholderen. Den optimale temperatur i en varmtvandsbeholder er 55 º, men mange steder er temperaturen langt højere. Det vil sige, du bruger unødigt meget energi, ligesom der udskilles mere kalk, hvilket går ud over vandbeholderens levetid. Det varme vand må dog aldrig være lavere end 50°.

 

Få op til 3 tilbud på din el-varme

Energibolig.dk giver dig tilbud på din el-varme. Du skal blot lægge din opgave i udbud ved at klikke på linket nedenfor. Så får du op til 3 seriøse og uforpligtende tilbud fra vores landsdækkende netværk af kompetente og garantidækkede leverandører.

boks-pile

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  eller tlf 7512 5000

 

Logind